"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 24 septembrie 2013

Informații care mi-au schimbat viața (19)

Despre vise se spune fie că sunt produsul imaginației noastre, fie al subconștientului sau al hazardului. În alte texte se spune că visele sunt asociate cu atitudinile și tiparele noastre comportamentale iar cunoscutul C. G. Jung a arătat că în vise inconștientul prinde viață.

Și totuși...măcar o dată în viață fiecare dintre noi a avut măcar un vis în care să fie absolut conștient, să se miște în orice direcție și să simtă totul cu toate simțurile, nu-i așa? Ce-ar fi dacă aceste vise conștiente ar fi "excursii" în acele realități paralele (link) pe care încă nu le putem detecta prin alte metode? Ce-ar fi dacă din aceste "excursii" în afara corpului am putea aduce ]n această realitate cunoașterea (de oricare factură) pe care ne-o dorim?

Știm deja că nu doar unul ci mai mulți inventatori, artiști și alți oameni care au dăruit lumii ceva nou au spus că ideea le-a venit în vis sau într-o stare similară visării.
Eu cred că experiențele petrecute de noi în afara corpului sunt stări de conștiință extinsă și sunt foarte importante atât pentru autocunoaștere cât și pentru cunoaștere în general. Acestea nu au loc doar în somn ci și în stare de veghe (în anumite condiții). Cred că astfel de stări trăiesc foarte mulți oameni fără să le denumească neapărat în vreun fel și fără să și le explice. Mai cred că doar prejudecățile noastre ne pot opri să vorbim deschis despre astfel de lucruri.

Deoarece informațiile sunt relativ puține pe acest segment al călătoriilor extracorporale și al stărilor de conștiință extinsă, am considerat necesar să dau astăzi mai departe aici un interviu foarte interesant cu un explorator al acestor stări.
Este vorba despre Robert Monroe (1915-1995) - producător de  de radiodifuziune newyorkez care a studiat intens stările de conștiință modificată și a sistematizat informațiile culese în câteva cărți dintre care au fost traduse și în limba română:
- "Călătorii în afara corpului" (comandă online aici-link - voucher 90 ron la înscrierea pe site);
- "Călătorii îndepărtate" (comandă online aici-link - transport gratuit);
- "Călătoria supremă" (comandă online aici-link - transport gratuit).
De asemenea Robert Monroe a fondat Institutul Monroe (link) dedicat continuării studiilor acestor stări de conștiință modificată. Iată interviul, sper să fie util pentru construirea interpretărilor personale. Vizionare plăcută!


Pentru cei îndrăgostiți de subiect recomand și următoarele cărți:
- "Experiențe extracorporale" - Anthony Peake - comandă online aici-link - transport gratuit);
- "Corpul astral" - A.E. Powell - comandă online aici-link - transport gratuit).
În legătură cu acest subiect sau sub formă de completări sunt și informațiile de aici (link), de aici (link) și aici (link). Celelalte articole din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc aici (link).
***
Dacă ai pășit pragul acestei pagini pentru prima oară, mă bucur să-ți urez bun venit! Profilul acestui site urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești lucruri interesante în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Te mai aștept
   Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

Anonim spunea...

Problema este ca trebuie facuta diferenta intre un VIS LUCID si o EXPERIENTA EXTRACORPORALA cele doua nu inseamna acelas lucru insa ne putem folosi de un VIS LUCID pentru a ne decorporaliza. Diferentele sunt mari, intr-un vis lucid doar o mica parte a constiintei este "treaza" in schimb intr-o experienta in afara corpului esti total constient poate chiar mai constient decat in modul fizic si vezi totul la 360grade.Practic este imposibil sa le confunzi in primul rand dupa transferul constiintei noi ne trezim intr-o realitate asemanatoare lumii fizice dar nu identica, noi vedem amprentele energetice ale lucrurilor,sa nu uitati ca sunteti spirite deci aveti "simturi" mult mai profunde, iar din aceasta stare iti poti controlo frecventa vibrationala si daca esti destul de pregatit si poti face fata socului psihologic poti accesa si alte dimensiuni mult mai profunde.Visul lucid este doar o rampa de lansare catre aceasta realitate a dedublarii...