"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 15 septembrie 2013

Recomandare film - Pomul vieții

Toți anii vieții noastre sunt importanți și contează în formarea noastră, însă primii dintre ei - copilăria - își lasă cea mai puternică amprentă asupra personalității noastre. Atunci suntem ca un burete ce absoarbe tot ce este în jur, pentru că în această perioadă a vieții (cel puțin la început) suntem niște exploratori neînfricați dorind să aflăm cât mai multe despre lume și viață. Dar tot atunci în copilărie învățăm să ne păstrăm sufletul deschis sau îl închidem pentru foarte mulți ani, uneori pentru totdeauna.

Filmul de astăzi este unul profund transformator care tratează într-un mod aparte formarea personalității umane, dar nu numai atât. Îmi este foarte greu să-l descriu și oricât aș încerca, cuvintele mi se opresc în gât. Alături de un nod. Pentru că este vorba despre iubirea necondiționată. Vă pot spune doar că simbolistica acestuia este greu de cuprins în cuvinte și că foarte multe dintre imaginile pe care le cuprinde ne lasă fără respirație și ne conduc în locuri "neumblate" din Universul nostru interior dar în aceeași măsură din Marele Univers.

Cu scenariul și regia aparținând lui Terrence Malick, filmul a câștigat Palme d'Or la Festivalul de film de la Cannes în 2011, fiind nominalizat la mai multe secțiuni. În rolurile principale sunt  Brad Pitt, Sean Penn, and Jessica Chastain.
Calitatea filmului ca întreg dar și cea a imaginilor face să merite cumpărat dvd-ul, aici am adus o variantă preluată de pe site-ul acesta (link). Din bara player-ului (dreapta jos) puteți seta calitatea imaginii la maxim (720). Vizionare plăcută!

Link alternativ aici (link).

Dacă deja ați văzut acest film și v-a plăcut, cu siguranță o să vă placă și acesta (link) pentru că face parte tot din seria filmelor...terapeutice. Despre miracolul necondiționării în relațiile interumane am vorbit aici (link) dar puteți găsi ceva și aici (link).
Dacă ai ajuns pentru prima dată aici, mă bucur să-ți urez bun venit! Structura paginii pe care tocmai ai deschis-o urmărește dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești lucruri care să-ți placă fie în lista "Articole recomandate", fie în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta.
   Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Credeam ca ma pricep oleaca la “lecturarea” unui film. Recunosc ca sunt, de departe, depasit de mesaj, de modul in care a fost formulat si livrat. Daca nu ar fi primit Palme d’or nu as fi fost asa intrigat si as fi considerat, poate, ca este ceva in neregula cu filmul, sau ca am vazut numai partea I-a, si aceea neterminata. Am urmarit “cronometrul” de cursor si am observat ca 37 de minute din acest film artistic sunt parca preluate dintr-un documentar cosmogonic distribuit de Discovery sau National Geografic! Sa nu se fi adresat intelectului? Montajul a fost realizat de 5 persoane! Ce ma linisteste putin este ca nu se afla in clasamentul valoric al primelor 10 pelicule premiate cu Palme d’or, unde pe onorabilul loc 7 se afla filmul lui Cristi Mungiu. Sa auzim de bine! (E.A.)

Anonim spunea...

Multumesc! >:D<

Anonim spunea...

Buna Adina!
Revin pentru a multumi pentru postare. Intrigat de faptul ca nu inteleg coerent metaforele planurilor filmice am uitat sa o fac in postarea anterioara.
Usor complexat, am cautat pareri avizate despre film si din fericire mi s-au confirmat propriile impresii, ca filmul merita din plin numai Oscarul pentru imagine(!), si numai atat! Pentru alti spectatori ramasi nelamuriti ca si mine ofer un link care duce la o "expertiza" autorizata" a filmului si cu care recunosc ca sunt de acord. Sa auzim numai de bine! (E.A.)

http://ilincabernea.wordpress.com/category/cronica-de-film/

Filme 2021 fara reclame spunea...

Foarte drăguț si deosebit punctul tău de vedere