"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Exercițiu de imaginație (5) - Zborul ca stare

Evenimentele din ultimele două săptămâni au zdruncinat puternic marea majoritate a românilor. Cu greu a rămas cineva total "nemișcat" în vâltoarea acestora.
Oricât mi-am dorit să cred contrariul, se pare că schimbarea interioară devine prioritatea numărul 1 doar când lucrurile devin cu adevărat insuportabile, doar când dispar celelalte alternative.

Cred că primul pas după conștientizarea necesității transformării interioare este detașarea. Aceasta se poate obține doar printr-o exersare continuă și doar dacă este susținută de voință. Regăsirea echilibrului interior cred că este o motivație suficient de puternică în cazul când oamenii ating limita suportabilității.

Un exercițiu foarte potrivit de relaxare și detașare în acelasi timp este starea de zbor. Putem să ne transpunem în locul păsării preferate și să privim lumea prin ochii ei. Am găsit zilele trecute și un clip care ne poate ajuta. Așadar, să zburăm pentru căteva clipe deasupra zbuciumului timpului nostru....


Posibil să-ți placă și exercițiile de imaginație pe care le găsești aici (link) și aici (link).

În cazul când ai pășit pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Un comentariu:

andrei spunea...

neata :)

e a doua oara in ultimele zile cand sunt indemnat sa zbor :)... cred ca e timpul sa fac ceva in sensul asta :))

cuvintele tale mi-au adus aminte de o poveste pe care am citit'o de curand... probabil o stii... :)

un tanar l'a intrebat pe socrate cum poate obtine intelepciunea... acesta i'a spus sa il urmeze... s'au dus la un rau si acolo l'a bagat pe tanar cu capul sub apa... l'a tinut acolo pana a inceput sa se sufoce, apoi l'a eliberat si l'a intrebat... "ce'ti doreai cel mai mult cand erai sub apa?"... iar tanarul a raspuns: "aer"... apoi socrate a zis: "atunci cand iti vei dori intelepciunea la fel de mult cum ti'ai dorit aerul cand erai sub apa, o vei avea..."

^_^