"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Exercițiu de imaginație (7) - Imperfecțiunea

Cum ar fi dacă mâine te-ai trezi arătând altfel? Cum ar fi dacă nu ai avea corpul pe care îl ai astăzi sau ochii tăi de-acum?
M-am gândit să nu mă îndepărtez de subiectul pe care l-am deschis ieri, deoarece vreau să dau mai departe un exercițiu de imaginație special. M-am gândit să-l propun sub forma unui exercițiu de imaginație deoarece acesta ne poate ajuta să ne schimbăm percepția și implicit reacțiile pe care le avem față de oamenii cu dizabilități. Doar simțind cum ar fi sau cel puțin imaginându-ne asta, doar așa putem să ne dăm seama ce lecție de curaj putem învăța de la oamenii cu dizabilități.
Exercițiul este facilitat de un scurt video realizat de Organizația Pro Infirmis din Elveția - cea mai mare organizaţie din această țară care apără drepturile persoanelor cu handicap. Video-ul a fost realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi și are titlul "Because who is perfect? Get Closer" (Cine e perfect? Apropie-te).
Trebuie doar să priviți prin ochii sufletului și să simțiți bucuria din ochii participanților la proiect...
*Puteți seta calitatea maximă imaginii (720p) din bara de jos a player-ului -dreapta (butonul cu formă de rotiță).


"Dacă Dumnezeu reprezintă absolutul şi perfecţiunea iar El ne-a creat pe noi atât de imperfecţi, înseamnă că a făcut-o pentru a putea iubi şi a deveni prin noi imperfect." - Sorin Cerin
Alte două exerciții de suflet găsiți aici (link) și aici (link). Ceva despre partea bună a defectelor găsiți aici (link). De văzut ceva minunat aici (link).
Dacă ești pentru prima dată pe această pagină, îți urez bun venit! Sper să întâlnești lucruri care să-ți aducă bucurie în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. Te mai aștept,
                                                     cu drag   *>:D< îmbrăţişare

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Recunosc ca obisnuit cu "normalul" propus de societate am fost surprins de initiativa creatorului de vestimentatie, ca de altfel si de privitorii grabiti ai vitrinei. Devine evident ca "normalul" nostru este recomandabil sa fie extins si in zone inca ne-explorate. Foarte interesant experiment! Pentru mine este primul de acest gen la care imi este ingaduit accesul. Multumesc!(E.A.)

Batranul Dan spunea...

Ati sesizat Zambetele de pe fetele acestor Minunate Fiinte ? Acest clip mi-a adus aminte de intalnirea cu mai multi Oameni cu dizabilitati fizice de acum vreo 12 ani. Toti zambeau si se bucurau de fiecare Clipa . Noi asa "zisii " intregi avem de invatat de la Ei . Ma inclin cu Respect si Recunostinta . Tatal meu a purtat vreo 10 ani o proteza dupa ce un picior i-a fost taiat de la genunchi datorita unei arterite precum si degetele de la celalalt . Si-a purtat "Povara " cu Demnitate si A Iubit Viata pana la varsta de 80 de ani , cand a Plecat. Multumesc draga Tata pentru Tot si Toate.

Natural spunea...

Gesturile si gandurile simple sunt primite mai usor.

La Multi Ani!

Ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa.

Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu la leapsa.

Spor lepsuitor!