"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 23 septembrie 2012

Cunoaștere, voință, acțiune


            Conștienți sau nu, în fiecare clipă facem alegeri, mai importante sau mai puțin importante. Fie că este vorba de a alege meniul, modelul rochiei sau costumului pe care îl purtăm într-o zi, fie că este vorba de a alege un loc de muncă sau orașul unde să locuim, toate acestea sunt alegeri care schimbă situații și prin urmare ne modifică „drumul”.

Majoritatea acestor alegeri privesc doar viața personală, dar în diverse situații se întâmplă să facem alegeri ce îi privesc și pe ceilalalți. Chiar dacă acțiunile noastre ar privi numai propria viață, este necesar ca acestea să fie dublate întotdeauna de responsabilitate. Cred că doar lipsa responsabilității ne poate aduce în situația în care să blamăm de multe ori oamenii din jur, „sistemul” și în general lumea înconjurătoare atunci când rezultatele alegerilor și acțiunilor noastre nu ne sunt pe plac.

Sursa acțiunilor este voința noastră, voință venită din cunoaștere, iar între acestea este necesar un echilibru, care, după cum știm cu toții, e greu de obținut și mai ales de menținut. De aceea se întâmplă ca de multe ori acțiunile noastre să fie doar reacții și nu acțiuni conștiente însoțite de responsabilitate.

Despre legătura dintre cunoaștere, voință și acțiune, despre depășirea cunoașterii mentale, despre intuiție și darurile cunoașterii profunde și despre alte lucruri dragi sufletului nostru - într-o nouă ediție a emisiunii "Viața privită prin ochii sufletului" realizată de Maria Avrămasca.

Vizionare plăcută!
 
 
Cu drag >:D<

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...