"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 30 martie 2014

Recomandare film – Ieșind la lumină

Filmul pe care îl dau mai departe astăzi nu are nevoie de nici o prezentare specială deoarece este povestea 100% reală a lui Liz Murray - născută 23 septembrie 1980 în cartierul Bronx din New York într-o familie de dependenți de droguri. Faptul că astăzi ea este psiholog și speaker motivational spune deja multe atât despre ea cât și despre film. În locul unei prezentări mai detaliate vă ofer un citat din film (cuvintele personajului principal) care sper să reflecte cât de cât numeroasele conștientizări pe care filmul le conține:

***
"Multe împrejurări îți sunt nefavorabile pentru ceea ce îți dorești. Nevoile altuia...Interesul altcuiva e mai puternic decât al tău. Cred că oamenii devin frustrați când conștientizează cât de dură este viața. Așadar își pierd vremea cu aceste frustrări și devin furioşi. Refuză să vadă începând cu problemele importante până la chestiunile cele mai mărunte. Acestea adunate îi fac să fie ceea ce sunt de fapt.

Deoarece am avut ocazia să mă autoanalizez datorită părinților mei, am avut șansa să văd cum toate lucrurile mărunte puse cap la cap conduc la un rezultat. Așa că nu am stat prea mult să mă întreb de ce lucrurile sunt așa și nu altfel."
***
Filmul are titlul "Homeless to Harvard", scenariul este scris de Ronni Kern, iar în rolurile principale îi veți întâlni pe Thora Birch, Michael Riley, Robert Bockstael și Makyla Smith. Este un film emoționant, răscolitor care demonstrează încă o dată că nimic nu e im posibil atunci când vrei cu adevărat. Este și un bun exercițiu de imaginație și de fitness emoțional (link), ambele având valoare terapeutică. 

Am preluat filmul de pe net, dar bineînțeles, pentru o vizionare de calitate recomand cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!


Dacă ai ajuns ai pășit pentru prima dată pragul căsuței mele virtuale, îți urez bun venit! "Firul roșu" al acestui blog este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Aceasta este explicația ariei foarte largi a subiectelor pe care le vei găsi aici. Pentru a căuta un subiect anume poți utiliza listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


7 comentarii:

Viola spunea...

o poveste de viata in care m-am regasit, cu exceptia drogurilor din film.Dar dorinta de a merge din nou la scoala e uriasa!Dupa 3 semestre de mers la Colegiu in Bochum,Germania unde locuiesc,mi s-a interzis sa mai frecventez cursurile,trebuind sa fiu libera pt piata muncii(sunt somera).Am facut cancer de san si depresie.In iunie e un an de la operatie,ma simt bine si incerc din nou in vara asta sa intru la scoala,e tot ce-mi doresc de la viata! Bravo,Lizz,esti tare!Mi-ai dat curaj cu povestea ta!Dumnezeu sa te ocroteasca,wherever you are!Ce daca am 46 de ani?Niciodata nu e tarziu sa faci ceva frumos cu viata ta!
Mii de multumiri celor care au postat filmul.

Leonard Nitu spunea...

Adina....Dumnezeu te iubeste....ai cele mai frumoase lucruri din lume postate aici!Imparte Lumina permanent si nu vei regreta!
Iti Multumim!

Leonard Nitu spunea...

Iti multumim din suflet Adina...
Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Sa nu renunt niciodata sa imparti Lumina!

Diana Foris spunea...

Este un film excelent care ne arata de ce suntem in stare, multumesc pentru acest film si pentru toate pe care le-am vazut. Ma bucur ca existati!!

Sergiu Hulea spunea...

Multumesc f mult ptr acest exceptional film Adina!
Faci o munca spirituala exceptionala si te felicit.
PACE, LUMINA SI IUBIRE!

Lidia spunea...

Un film de exceptie ! Un exemplu de a schimba toate piedicile in reusite!
Felicitari Adina pentru postari! Cand am nevoie de un impuls, caut si gasesc ceva pentru sufletul meu !
Si ce coincidenta, o prietena, tot Adina mi-a recomandat blogul tau !
O seara minunata iti doresc !

Anonim spunea...

Multumesc pentru acest film si pentru celelalte lucruri interesante pe care ni le oferi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...