"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 6 aprilie 2014

De ce unii oameni se dezvoltă armonios și alții nu (+ recomandare film)

Probabil fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată în viață de ce unii oameni reușesc să aibă o dezvoltare armonioasă pe parcursul vieții și de ce alții nu, de ce unii se adaptează diverselor situații neașteptate și reușesc să depășească ușor obstacolele pe care le întâlnesc iar alții rămân blocați în diverse traume fără măcar să încerce să iasă din ele.

Și eu m-am întrebat nu o dată care o fi "ingredientul" secret care face ca abilitățile de adaptare ale unora să se dezvolte mai bine. Și, după lungi reflecții, lecturi (cărți și articole) și vizionări de conferințe video, documentare etc. am ajuns la câteva concluzii.

Deorece am găsit concluziile care au rezultat din cel mai lung studiu privind dezvoltarea umană, se pare că nu mai trebuie să le împărtășesc pe ale mele :)). Mai bine vă invit să urmăriți discursul lui Helen Pearson autoare a cărții The Life Project - povestea acestui incredibil proiect care a început în 1946 și a descoperirilor remarcabile obținute în urma acestuia (cartea nu a fost tradusă în limba română). Helen Pearson este editor șef la cea mai renumită revistă științifică din lume - Nature - articolele sale câștigând numeroase distincții, inclusiv premiul Wistar Institute Science Journalism Award (2010) și două premii din partea Asociației Scriitorilor de Științe Britanici.

Sper să vă placă discursul ei și mai ales să găsiți în el acele câteva descoperiri importante și adevăruri simple despre viață și cum să fim părinți buni, oferind măcar copiilor noștri oportunitatea unei dezvoltări armonioase dacă în cazul nostru nu a fost să fie (în copilărie). Vizionare plăcută.. (*Dacă vizionați materialul video de pe telefon este posibil ca subtitrarea să nu apară, dar pe desktop/laptop aceasta există și apare automat)


(Recomandare film) Se spune că fiecare părinte este în stare de orice pentru copilul lui. Dar oare care ar fi limitele acestui "orice"? Să faci orice chiar fără a ține cont de echilibrul și bunăstarea acestuia?

Filmul pe care îl recomand astăzi este despre cum poate degenera o situație în care părinții naturali încearcă să-și recupereze copilul dat inițial spre adopție. Este o poveste tulburătoare care ne dezvăluie multe lucruri despre reacțiile noastre nebănuite și neașteptate și despre acțiunile de care suntem în stare atunci când ne lăsăm purtați de "valul" inconștienței. Scenariul filmului - "Like Dandelion Dust" ("Ca puful de păpădie") - este bazat pe nuvela cu același titlu scrisă de renumita Karen Kingsbury - cea mai îndrăgită scriitoare inspirațională a Americii. 


Filmul a fost distins cu peste 20 de premii la diverse festivaluri internaționale iar actorii reușesc să ne poarte adânc în poveste reușind să transmită stări extraordinare. Sper să vă placă și să beneficiați de puterea lui transformatoare. Vă doresc vizionare plăcută aici-link, aici-link și aici-link (*Reclamele aparțin site-urior respective. Pentru a evita întreruperile: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.) .
***

Cărți recomandate:
- "Pariază pe tine" -Robert Anthony- comandă online aici-link;
- "Fă-ți viața exact cum vrei tu!" -Richard Bandler- comandă online aici-link;
- "Secretul succesului – Încrederea totală în tine" -Robert Anthony- comandă online aici-link;
- "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul" -Robin Sharma- comandă online aici-link;
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în micul meu univers, îți spun bine ai venit! Ideea de bază a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Pentru a găsi mai ușor subiecte pe placul tău poți folosi listele "Articole recomandate" și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

giovanna spunea...

cel mai mult in filmul asta mi-a placut povestea dorintei din papadie: in fiecare glob de papadie este pastrata o dorinta. cand sufli in vant puful, eliberezi dorinta. de cate ori vine primavara, imi privesc gradina si ma gadesc cate dorinte asteapta sa fie eliberate.