Se spune că pentru a-ți realiza cel mai înalt vis îți trebuie nu doar curaj ci și o doză de nebunie. Chiar cred că oamenii foarte precauți, cei perfecționiști și cei care se complac în confortul oferit de lucrurile cunoscute nu au posibilitatea să-și împlinească
vreun vis și nici să se autodepășească în vreun fel.
Știu că a ne permite să greșim ceva este uneori un lux în adevăratul sens al cuvântului, însă la fel de adevărat este
faptul că nu putem învăța nimic fără să și greșim câteodată. De aceea pentru mine, din punct de
vedere experiențial, cuvântul "eșec" are în esență aceeași valoare cu acela "succes" deși încă nu reușesc să mă bucur la fel de mult când mă întâlnesc cu primul 😄.
Cert este că "cel mai bun mod de a învăța despre ceva este făcând acel ceva" – iar adevărul acestor vorbe poate fi verificat doar dacă suntem dispuși să exersăm și să greșim. Citatul aparține lui Richard Branson - un om a cărui poveste de viață, dacă ar fi ecranizată, ar umple multe săli de cinema fără să fie deloc dantelată în mod hollywoodian și fără a avea nevoie de vreo reclamă prealabilă. Momentan acesta ocupă locul 272 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.
Este omul care, după cele 400 de firme ale sale reunite sub brandul Virgin, a înființat prima companie comercială din lume specializată în turismul spaţial – Virgin Galactic. Nava sa SpaceShipTwo a efectuat deja al treilea zbor test supersonic și conform programului ar trebui să efectueze primul zbor cu "turiști spațiali" chiar la finalul acestui an (conform site-ului, până acum s-au înscris 530 de persoane 😁)
A scris câteva cărți care au ajuns rapid bestseller, fapt care a determinat traducerea
lor pe plan internațional, acestea ajungând și în România cu titlurile:
Povestea sa nu este interesantă doar pentru faptul că a intrat în Guinness Book de mai
multe ori (link) sau pentru alte lucruri ieșite din comun pe care le face, ci pentru proiectele sale privind mediul înconjurător, pentru acelea privind prevenirea tuberculozei, malariei și infecțiilor HIV în Africa și pentru inventivitatea, originalitatea și puterea exemplului pe care le oferă lumea afacerilor și leadership-ului.
Face toate aceste lucruri deoarece, conform spusele sale: "Modul în care coexistăm cu mediul nostru natural, consolidarea societăților fragile și sprijinirea populațiile vulnerabile formează temelia solidă a unui viitor durabil - de afaceri sau de oricare altă natură."
Dau mai departe povestea lui considerând că este și un minunat exemplu de
simplitate în măiestria lui "a fi" - lucru care se simte clar și firesc dincolo
de fiecare cuvânt al său și de toate conceptele. Sper ca această simplitate să fie un izvor de
inspirație pentru noi toți. Vizionare plăcută!
M-au inspirat multe povești de viață astfel încât la fel de multe am dat mai departe pe această pagină, însă dacă ar fi să recomand doar două, aș alege povestea căreia i-am dat titlul Oamenii care lasă sufletul să vorbească și cea pe care am numit-o Femeia care a gustat din iad.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți placă și să te facă să revii din când în când. Poți alege un subiect din lista "Articole recomandate" sau folosind cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗
Un comentariu:
Buna Adina!
Absolut spectaculos!!!
Spre rusinea mea personajul nu imi era cunoscut, asa ca a fost o surpriza in plus. Este evident ca nu este o entitate de duzina si pare a avea atributele unui mare spirit, extrem de luminos si bine intentionat. Este un exemplu palpabil al faptului ca punand mult suflet poti sa realizezi in viata obiective majore, atat pentru tine cat si pentru ceilalti. Sa nu ne facem insa iluzii ca din orice buruiana va aparea brusc o floare de lotus sau o orhidee shenzhen. Exemplul lui ne mobilizeaza insa sa nu abandonam, sa incercam indiferent de obstacolele intalnite, chiar daca unul dintre ele poate fi chiar ... moartea, asa cum o percepem noi uzual. Pacat de disparitia extrem de rapida a subtitrarii, nu se justifica, dialogul nu era extrem de alert. Multumesc pentru propunere, a fost deosebit de inspirata! (E.A.)
Trimiteți un comentariu