"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 20 aprilie 2014

Cum să aduci magia în educație.. (+ recomandare film)

"Un profesor bun e prezent în amintirea elevilor, pe tot parcursul anilor de scoală. Un profesor fascinant este un maestru de neuitat. Un profesor bun caută elevii, un profesor fascinant e căutat de aceștia. Un profesor bun e admirat, un profesor fascinant este iubit. Un profesor bun se preocupă de notele elevilor săi, un profesor fascinant se preocupă să-i transforme în creatori de idei. A fi un maestru de neuitat înseamnă să formezi ființe umane care vor schimba lumea. Lecțiile sale de viață vor lăsa pentru totdeauna brazde adânci în solurile conștientului și subconștientului elevilor săi. Timpul poate să treacă și greutățile pot apărea, dar semințele sădite de un profesor fascinant nu vor fi distruse niciodată." - "Părinți străluciți profesori fascinanți" - Augusto Cury

"Omul sfințește locul" se aplică și când vine vorba de profesori. Fiecare dintre noi a avut pe parcursul anilor de școală măcar un profesor care să-l fi inspirat și să-i rămână în amintire pentru toată viața. Există oameni cu mult talent în sistemul de învățământ nu e nici o îndoială. Și totuși, există și oameni care deși la început au ajuns în sistem urmându-și pasiunea probabil și-au pierdut-o pe parcurs fie pe durata formării, fie după aceea din cauza stresului. Cert este că aceștia din urmă probabil nu-și dau seama că lasă amprente de neuitat în viața celor pe care îi educă și îi îndepărtează de tot ce înseamnă educație nu doar de școală.

Am găsit de curând și mi-a plăcut foarte mult discursul lui Chris Emdin în care acesta ne vorbește despre magia necesară pentru a putea fermeca și preda în același timp - o competență care ar trebui predată profesorilor. Îl dau mai departe aici cu speranța că va ajunge cumva la ochii și urechile celor care au puterea de a schimba ceva în ei înșiși dacă sunt la catedră sau în sistem dacă sunt la conducerea lui. Vizionare plăcută..


Filmul pe care îl propun astăzi este povestea adevărată a unui profesor cu suflet mare - Ron Clark - care și-a pus la treabă toată inventivitatea și toată pasiunea pentru a face educație într-una din cele mai rău famate școli publice din cartierul Harlem din New York. Și a făcut-o astfel încât în anul 2000 a primit premiul "Profesorul Anului" și a fost invitat să vorbească despre asta în show-uri de televiziune la Oprah Winfrey, Today Show și CNN. Și asta la doar 6 ani de la terminarea facultății în 1994. Devotamentul său a făcut să fie supranumit în media drept "educatorul Americii" și să fie distins de trei ori la Casa Albă. Pasiunea sa pentru educație și unitatea între oameni a transpus-o în trei cărți care au ajuns în scurt timp bestseller (iată ideile principale din una dintre ele: The Essential 55 - link).

Ron Clark (din fotografia de la începutul articolului) este acum o sursă de inspirație pentru mulți tineri și educatori din toată lumea și a reușit să pună bazele unei școli private (clasele 5-8) destinată copiilor defavorizați - The Ron Clark Academy – pentru înființarea căreia Oprah Winfrey a donat 365.000 $. Iată-l vorbind despre proiectul său în 2011 aici-link.

Prin ce metode a ajuns să fie iubit de către copii, prin ce miracol a reușit să comunice "altfel" cu ei și să-i inspire - veți vedea pe parcursul filmului cu titlul "Povestea lui Ron Clark". În rolul lui Ron Clark este Matthew Perry (cunoscut din serialul Friends), acesta fiind nominalizat la Globurile de Aur pentru prestația lui. Un film emoționant plin de inspirație ce ne dezvăluie căi de comunicare și relaționare minunate și atât de simple. Îl puteți viziona aici-link, aici-link sau aici-link, vizionare plăcută!
***
REMINDER:
- Te invit cu drag la un seminar nou-nouț: Trusa esențială pentru o viață FERICITĂ - în care am sistematizat conștientizări și instrumente de un real folos pentru următoarele 7 planuri esențiale: fizic, mental, emoțional, spiritual, socio-relațional, planul dezvoltării personalității și cel al procesului personal evolutiv. Este un seminar interactiv care, dincolo de informații și instrumente accesibile și utile, oferă o experiență transformatoare și vindecătoare pentru întreaga ființă. Primele sale ediții vor avea loc în: CLUJ-NAPOCA - 21-22 octombrie, BUCUREȘTI - 28-29 octombrieBRAȘOV - 4-5 noiembrie și IAȘI - 11-12 noiembrie. Descrierea completă a seminarului și celelalte detalii se găsesc AICI-LINK. Te aștept cu drag și bucurie 💗
- pe romașcani îi aștept cu drag la Serile de Inspirație și Povești din fiecare joi - detalii AICI-LINK.
***
Cărți recomandate:
- "Părinți străluciți profesori fascinanți " -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Copii străluciți, elevi fascinanți" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Burn-outul copiilor. Cum să-i ajutăm să nu clacheze" -Beatrice Milletre- comandă online aici-link;
- "Limbajul secret al copiilor" -Lawrence E. Shapiro- comandă online aici-link;
- "Cum sa te dezvolți odată cu copiii tai" -Seamus Carey- comandă online aici-link;
- "100 de căi pentru a crește copii fericiți" -Rimothy Sharp- comandă online aici-link;
- "Descoperă-ți elementul" -Ken Robinson- comandă online aici-link.
***
În cazul când ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, îți urez bun venit! "Firul roșu" al acestui site este dezvoltarea personală integrală definită aici (link). Poți căuta un subiect pe placul tău utilizând listele "Articole recomandate" și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



3 comentarii:

Diana spunea...

Un film superb.Multumesc!

Anonim spunea...

Multumesc!

irina spunea...

Mulțumesc pentru tot!
Un film grozav!