"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 30 martie 2014

Ieșind la lumină - o poveste adevărată (+ recomandare film)

"Multe împrejurări îți sunt nefavorabile pentru ceea ce îți dorești. Nevoile altuia..., interesul altcuiva ce poate fi mai puternic decât al tău. Cred că oamenii devin frustrați când conștientizează cât de dură este viața. Așa ajung să-și piardă vremea cu frustrări și devin furioşi. Refuză să vadă realitatea începând cu problemele importante până la chestiunile cele mai mărunte. Acestea adunate îi fac să fie ceea ce sunt de fapt.

Deoarece am avut ocazia să mă autoanalizez datorită părinților mei, am avut șansa să văd cum toate lucrurile mărunte puse cap la cap conduc la un rezultat. Așa că nu am stat prea mult să mă întreb de ce lucrurile sunt așa și nu altfel."


Fragmentul de mai sus aparține lui Liz Murray - născută pe 23 septembrie 1980 în cartierul Bronx din New York într-o familie de dependenți de droguri. Faptul că ea este astăzi psiholog, autor și speaker motivational spune multe despre ascensiunea ei, cât a fost aceasta de dificilă și despre numărul și înălțimea limitelor pe care le-a depășit.

Cartea sa "Breaking Night: A Memoir of Forgiveness, Survival, and My Journey from Homeless to Harvard" a ajuns bestseller New York Times și a avut succes pe plan internațional, sper să fie tradusă și la noi. Iată un fragment dintr-un discurs pe care ea la susținut, doar ca să vedeți ce energie minunată are.. (îmi pare rău că nu am găsit timp să-l traduc)


Am vorbit despre Liz Murray deoarece filmul pe care îl propun spre vizionare este chiar povestea ei de viață 100% reală . Este un film tulburător deoarece povestea lui Liz este una greu de digerat chiar și "din afară", însă este plin de inspirație prin forța și determinarea cu care aceasta a depășit orice obstacol i-a ieșit în cale.

Filmul are titlul "Homeless to Harvard", scenariul este scris de Ronni Kern, iar în rolurile principale îi veți întâlni pe Thora Birch, Michael Riley, Robert Bockstael și Makyla Smith. Este un film emoționant, răscolitor care demonstrează încă o dată că nimic nu e im posibil atunci când vrei cu adevărat. Este și un bun exercițiu de imaginație și de fitness emoțional (link), ambele având valoare terapeutică.

Am preluat filmul de pe net, dar bineînțeles, pentru o vizionare de calitate recomand cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!


Dacă ai ajuns ai pășit pentru prima dată pragul căsuței mele virtuale, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă și să te întorci din când în când. Pentru a căuta un subiect anume poți folosi lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


sâmbătă, 29 martie 2014

Miracolul ce există dincolo de limite

Printre numeroasele tiparele mentale ce ne împiedică să ne atingem visele, există unul numit "eu nu voi reuși deoarece nu sunt destul de..." (bun, deștept, frumos, etc.). Desigur, știți deja cum "funcționează" pentru că este unul dintre cele mai cunoscute.

Există însă oameni care își depășesc limitele devenind astfel modele pentru cei care nu și-au găsit încă această putere. Sunt mulți și sunt peste tot în toate domeniile. Ne inspiră și ne motivează să ne autodepășim și să găsim în noi acel ceva unic care ne va ajuta să facem diferența.

După alte exemple pe care le-am adus pe blog, vin astăzi să dau mai departe emoționanta poveste a lui Maysoon Zayid – o femeie cu adevărat extrordinară, cu energie debordantă pe care o oferă cu drag tuturor. Ea este actriță, comic stand-up, activistă, susținător al persoanelor cu handicap și este implicată în numeroase activități filantropice în teritoriile palestiniene. Să întorci o situație grea în favoarea ta și să o faci cu atâta umor... iată ceva ce merită dat mai departe ca inspirație..


Un alt exemplu de inspirație se găsește aici (link), iar despre acel ceva unic ce ne caracterizează se vorbește aici (link). Povestea lui Maysoon Zayid mi-a amintit de două lucruri conectate între ele unul fiind aici (link), altul aici (link).

Dacă ai ajuns pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Poți găsi subiectele care te interesează utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie - coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



joi, 27 martie 2014

Dezvăluiri importante care nu se găsesc în cărțile de religie

Mulți oameni au renunțat să mai creadă în ceva dincolo de realitatea materială în principal din cauza unor conexiuni care lipsesc în majoritatea curentelor de gândire și/sau a întrebărilor la care acestea nu au reușit să ofere un răspuns plauzibil. Cum textele vechi au fost interpretate și reinterpretate cu fiecare transcriere sau traducere, acestea s-au transmis de-a lungul istoriei fiind modificate după voia fiecărui traducător, astfel încât unele lucruri din respectivele scrieri au ajuns până la noi mai "încurcate" cu fiecare versiune.

Așa stând lucrurile m-am gândit că este cel puțin interesant să vedem ce răspusuri a găsit la Marile Întrebări un om care a lucrat cea mai mare parte a vieții sale în interiorul sistemului religios, chiar la vârful acestuia. Este vorba despre Miceal Ledwith - fost profesor de teologie și președinte de colegiu teologic pentru mai mult de 25 de ani (Irlanda), fost membru distins al Comisiei Teologice Internaţionale timp de 17 ani. Este cunoscut pentru apariția sa în documentarul "What the Bleep Do We Know" (pe care l-am recomandat aici-link), dar și pentru un alt documentar interesant pe care l-am adus pe blog aici (link).

Materialul video de mai jos este un interviu realizat de curând de domnul Cristian Mureșanu - pe care îl felicit din nou pe această cale pentru interviurile de mare valoare pe care le realizează pentru TVR Cluj. Interviul a fost structurat în 5 episoade (fiecare reprezentând câte o emisiune), video-ul de mai jos cuprinzând primele 4 din cele 5 emisiuni (*ultima parte va fi difuzată dumincă 30 martie la ora 18.30 și va putea fi vizionată pe acest-link). Structura interviului este următoarea:

Episodul 1 din 5:
Partea 1 - Vindecarea unei maladii incurabile - mielită transversă
Partea 2 - Vindecarea unei maladii incurabile (continuare) - neuropatie periferică
Partea 3 - Speculaţii şi teorii despre istoria limbii şi a poporului român
Episodul 2 din 5:
Partea 1 - O zi de muncă la Vatican
Partea 2 - O întâlnire cu Dalai Lama
Partea 3 - Un incident cu Padre Pio
Partea 4 - Vânătoarea de vrăjitoare în Evul Mediu
Partea 5 - Rolul femeii în conducerea bisericii
Partea 6 - Misterele scrierilor apocrife
Partea 7 - Enigma mormântului lui isus şi al Mariei Magdalena
Episodul 3 din 5:
Partea 1 - Moaştele sfinţilor şi superstiţia
Partea 2 - La cină cu Nelson Mandela
Partea 3 - Secretul de la Rennes-Le-Chateau, Iisus, Maria Magdalena și codul lui da Vinci
Partea 4 - Adevărata misiune a lui Isus
Partea 5 - "Salvatorii" omenirii de dinainte de Isus Cristos
Partea 6 - Mitul vârstei Universului de 6000 ani
Partea 7 - Vindecarea nu pică din cer
Partea 8 - Mitul păcatului originar
Episodul 4 din 5:
Partea 1 - Mituri despre facerea lumii şi cartea Genezei
Partea 2 - Biblioteca Vaticanului şi arhivele secrete
Partea 3 - Adevăruri tulburătoare despre Papa Ioan Paul al II-lea şi Cardinalul Joseph Ratzinger
Episodul 5: (ultima parte din cele 5) care va fi difuzat dumincă la ora 18.30 - și pe care îl veți putea vedea online aici-link - va curprinde următoarele subiecte:
Partea 1 - Mitul credinţei în Diavol
Partea 2 - Giulgiul din Torino şi teoria crucificării

Dar până duminică, pentru o cât mai bună înțelegere a ansamblului de idei, cred că merită toată atenția primele 4 părți ale interviului (*toate 4 fiind în video-ul de mai jos). Mai în glumă mai în serios, recunosc că m-am abținut de la un titlu de genul "Dezvăluiri incendiare de la fostul consilier al Papei..." :)) nu pentru că interviul n-ar fi meritat ci pentru a nu intra în rândul celor care își atrag cititorii prin titluri cât mai șocante. Vizionare plăcută!
(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)


O carte foarte interesantă (în limba română) scrisă de Miceal Ledwith și Klaus Heinemann are titlul:
- "Proiectul Sfera" și poate fi comandată online aici (link) transportul fiind gratuit oriunde în țară.
Celelate articole unde există materiale cu Miceal Ledwith se găsesc aici (link), aici (link) și aici (link). Despre câmpul conștiinței se găsesc dovezi științifice aici (link) dar și multe informații importante aici (link).
***
În cazul când ai ajuns pentru prima dată pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca lucrurile pe care le vei găsi să-ți fie de folos pe drumul tău spre o viață mai bună. Listele "Articole recomandate", Resurse video" și cea a cuvintelor cheie - coloana din dreapta - te pot ajuta să găsești mai ușor subiectul care te interesează. Te poți conecta cu articolele blogului prin abonare cu adresa de mail în formularul din dreapta. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Post editare: Iată și episodul 5, vizionare plăcută!

marți, 25 martie 2014

Somnul – o treime din viața noastră învăluită în mister

"Somnul e lanţul de aur care leagă sănătatea şi trupurile noastre împreună." - spunea Thomas Dekker. Și totuși fiecăruia dintre noi i-a trecut măcar o dată în viață prin minte ideea că timpul petrecut dormind e un timp pierdut. Cel puțin cei de la Bon Jovi sigur asta au gândit când au scris "I'll Sleep When I'm Dead" (link) :))
Deși petrecem o treime din viața noastră dormind, știm foarte puține lucruri despre somn. Pentru că în trecut acesta a fost puțin studiat din lipsa tehnologiei necesare studiului creierului, abia în zilele noastre oamenii de știință și-au îndreptat atenția și cercetările asupra misterelor ce învăluie acest fenomen cu consecințe foarte importante asupra sănătății noastre fizice și psihice.

În prezent există multe echipe de cercetători care studiază activitatea cerebrală din timpul somnului dar multe dintre aceste cercetări sunt încă necunoscute publicului larg. Cum multe sunt și miturile care s-au creat în jurul acestui subiect am considerat util să dau mai departe astăzi discursul TED al lui Russell Foster neurolog circadian (studiază ciclurile de somn ale creierului). Este doctor în neuroștiințe, membru al Societății Regale pentru Îmbunătățirea Cunoștințelor Naturale și al Consiliului pentru Cercetări în Biologie și Biotehnologie (U.K.)
În acest speech el aduce câteva clarificări importante în privința acestui teoriilor legate de cauza somnului și demontează patru mituri privind "cantitatea" de somn de avem nevoie la diferite vârste. Știință transmisă pe înțelesul tuturor într-un mod amuzant. Vizionare plăcută 😊


Lucruri foarte interesante despre creier și percepții puteți afla și din articolele aflate aici (link)aici (link) și aici (link) iar despre mintea noastră - aici (link).
Câteva cărți care ne pot ghida către un somn odihnitor găsiți în cărțile de mai jos:
- "Noapte bună, insomnie!" -Gregg D. Jacobs- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Carte somnului" -Joseph Emet- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Secretele unui somn sănătos" - comandă online aici-link;
- "Programul de 90 de minute de somn pentru bebeluși" -P. Moore- comandă online aici-link;
- "Incognito. Viețile secrete ale creierului - David Eagleman- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Pentru "orientarea" printre subiectele existente poți folosi listele "Articole recomandate", Resurse video" sau lista cuvintelor cheie, liste situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



duminică, 23 martie 2014

Recomandare film – Ceva creat de Dumnezeu

Fiecare om are un vis al său foarte drag. Atât de drag încât abia din când în când dacă are curajul să se gândească la el. Atât de drag încât îl păstrează într-un colțișor de suflet alături de celelalte lucruri sfinte.

Există însă oameni care îndrăznesc să viseze și să spere că visul lor se poate împlini oricât de înalt ar fi acesta. Dintre aceștia, doar câțiva aleg să facă totul pentru a-l împlini. Și muncesc neîncetat pentru asta în ciuda descurajărilor (link) și piedicilor de orice fel.

Filmul pe care îl recomand astăzi ne vorbește despre un astfel de om care s-a dedicat împlinirii visului său cel mai drag. Este povestea adevărată a lui Vivien Thomas – primul om de culoarea care, fără un doctorat în medicină, a devenit pionier în chirurgia cardiacă (cu susținerea și îndrumarea lui Alfred Blalock) şi a descoperit tehnici care apoi au fost utilizate de cei mai proeminenți chirurgi din S.U.A. Prima operaţie pe care a efectuat-o a avut loc 29 noiembrie 1944. Procedura sa a fost rapid recunoscută astfel încât în anul ce a urmat s-au efectuat peste 200 de operaţii similare.


Este o poveste de viață emoționantă care ne vorbește despre curajul de a depăși obstacolele sociale, despre miracolul pe care îl poate înfăptui o încurajare (link) - despre cum aceasta scoate la suprafață potențialul ce există în fiecare om. Un film plin de inspirație, speranță și încredere că totul este posibil.

Filmul este regizat de Joseph Sargent iar în rolurile îi veți întâlni pe Alan Rickman, Mos Def, Kyra Sedgwick și Gabrielle Union. Merită să aflați și faptul că a fost distins cu trei premii Emmy şi a fost nominalizat la două secțiuni la Globurile de Aur. Am preluat filmul de pe net dar bineînțeles, pentru o vizionare de calitate recomand cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!

(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)


Dacă este prima dată când ai ajuns în căsuța mea virtuală, îți spun bun venit! Ideea principală a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Dacă vrei să cauți un subiect anume, poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie - toate trei fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


sâmbătă, 22 martie 2014

Despre natură, frumusețe și recunoștință

Într-o lume în plină viteză ne rămâne din ce în ce mai puțin timp pentru a ne bucura de natură și pentru a-i contempla frumusețea și înțelepciunea. Însă știm cu toții cât de relaxante și terapeutice sunt "pauzele" de la rutină și cât de necesare sunt pentru a experimenta renașterea odată cu natura, mai ales acum când primăvara a îmbrăcat-o în straie noi.

Louie Schwartzberg este regizor, producător și director de imagine, dar mai ales este un artist care a reușit să observe conexiuni subtile între natură și oameni. De aceea m-am gândit să dau mai departe astăzi minunatul său discurs în care ne vorbește despre natură, frumusețe și recunoștință.

Veți întâlni în acest video și cuvintele călugărului benedictin David Steindl-Rast - o meditație pe tema gratitudinii pentru fiecare zi de viață. Vizionare plăcută!


Despre natură și mesajele ei există ceva și Mesajele și lecțiile oferite de Mama Natură și Armonia dintr-un tipar al Universului. Iată și un bonus muzical aici (link) - în cazul în care nu l-ați văzut până acum trebuie neapărat 😃 - merită chiar revăzut pentru inspirație...

Dacă ai ajuns aici pentru prima dată, îți urez bun venit! Poți găsi subiecte care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate" sau lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


joi, 20 martie 2014

Informații care mi-au schimbat viața (39)

Există pe Pământ din ce în ce mai mulți oameni care s-au săturat de conflictele din societate și își doresc să ajungem cât mai repede la acea armonie socială pe care ne-o dorim cu toții, la acel UNU despre care vorbesc atât străvechile tradiții cât și noile curente de gândire. Oamenii din această categorie pot fi ușor recunoscuți după sclipirea ce le apare în ochi atunci când grupuri mari de oameni se bucură împreună la diverse reuniuni, concerte sau spectacole. Acest dor de UNU a născut și naște în noi întrebări legate de obstacolele ce stau în calea realizării lui.

Aceste lucruri mă fac să cred că filmul pe care îl recomand astăzi va fi bine primit și va ostoi cumva dorul de UNU de care vorbeam mai sus. Documentarul se numește chiar ONE (UNU) și a fost realizat de către trei neprofesioniști pasionați de a afla răspunsuri la următoarele întrebări:
1. De ce există sărăcie şi suferinţă în lume?
2. Care este relaţia dintre ştiinţă şi religie?
3. De ce sunt aşa de mulţi oameni depresivi?
4. De ce ne este nouă aşa de frică?
5. Când este războiul justificabil?
6. Cum ar vrea Dumnezeu ca noi să răspundem agresiunii şi terorismului?
7. Cum poate cineva să obţină pacea adevărată?
8. Ce înseamnă să trăieşti în momentul prezent?
9. Care este cea mai mare distragere a noastră?
10. Religiile actuale îşi implinesc menirea?
11. Ce se întâmplă după ce mori?
12. Descrieţi raiul şi cum se poate ajunge acolo?
13. Care este scopul vieţii?
14. Descrieţi-l pe Dumnezeu …
15. Care este cea mai mare calitate pe care o are omenirea?
16. Ce-i împiedică pe oameni să-şi trăiască întregul potenţial?
17. Fără cuvinte, doar prin mişcări şi gesturi, exprimaţi ceea ce credeţi legat de condiţia lumii în prezent.
18. Care este unica voastră dorinţă pentru lume?
19. Ce este înţelepciunea şi cum o putem obţine?
20. Suntem cu toții UNU/UNA?

În plus față de aceste întrebări, filmul atinge o vastă arie de subiecte conexe foarte interesante și cred că este special mai ales prin coloratura foarte variată a celor intervievați – de la lideri și învățători spirituali la specialiști în dezvoltarea umană și din diverse alte domenii. Iată doar câțiva dintre ei:

Dalai Lama – remarcabilul conducător și lider spiritual al Tibetului;
Deepak Chopra – unul dintre cei mai cunoscuți lideri în domeniul conceptului de medicină holistică, autor a peste 50 de cărți traduse în toate limbile limbile lumii, a peste 100 de CD-uri cu materiale audio și cunoscut speaker internațional;
Thich Nhat Hanh - învățător spiritual nominalizat la premiul Nobel pentru pace de către Martin Luther King, Jr.;
Robert Thurman - savant, fost călugăr budist, profesor de studii budiste indo-tibetane, Time Magazine l-a ales în primii 25 cei mai influenți americani, tatăl actriței Uma Thurman;
Llewellyn Vaughan-Lee – specialist în dreamwork, integrând abordarea străveche sufi cu intuițiile sugerate de psihologia modernă, autor a mai multe cărți de referință;
Thomas Keating – preot, stareț al abației Sf. Iosif, cunoscut în prezent pentru activitatea sa  în mișcarea interconfesională ce practică o meotodă contemplativă creștină numită "rugăciunea de centrare";
Sadhguru Jaggi Vasudev – vizionar, delegat la Summit-ul de pace al mileniului organizat de Organizația Națiunilor Unite, a înființat Fundația Isha ce este dedicată îmbunătățirii stării fizice, mentale și spirituale, lucrează cu lideri spirituali și religioși cunoscuți pe plan mondial în cadrul Alianței pentru o Nouă Umanitate;
Bhakti-Tirtha Swami Krishnapada - este fondator și director al Institutului de Tehnologie Spirituală Aplicată și director al Comitetului Internațional pentru Dezvoltării Spirituală Urbană;
Barbara Marx Hubbard – vizionară, renumită autoare și arhitect social, membru fondator al Societății pentru Lumea Viitoare, al Societăți pentru Omul Universal și co-fondatoare a Fundației pentru Evolușie a Conștiinței;
Wayne Teasdale – doctor în teologie, purtator de cuvânt neobosit pentru puterea practică de realizare spirituală profundă și autor al mai multor cărți;
Richard Alpert (aka Ram Dass) – psiholog, cercetător la Harvard University, specialist în motivație și dezvoltare a personalității umane, a studiat o vastă serie de practici spirituale: guru kripa, bhakti yoga, meditație Theravada, Mahayana, Tibetan și Zen, karma yoga, etc.
și mulți, mulți alții..


Documentarul a fost produs și regizat de oameni fără nici o experiență în cinematografie dar cu o mare pasiune, anume de Scott Carter, Ward M. Powers şi Diane Powers care s-au consultat în prealabil cu filozoful contemporan american Ken Wilber – cel care a fondat Institutului de Studii Integrale.

Așa cum spuneam, dau astăzi mai departe acest film în special pentru cei carora le e dor de NOI-UNU dar și pentru cei care vor să asculte cât mai multe răspunsuri la întrebările de mai sus. Vizionare plăcută!


Articole conectate sunt aici (link), aici (link) și aici (link). Celelalte articole din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc aici (link).

În cazul când ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Sper ca lucrurile pe care le vei găsi să te facă să revii din când în când. Lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie aflate în coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor subiectul care te interesează. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


marți, 18 martie 2014

Lumea - între eu și Dumnezeu

"Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, poveştile sunt un mijloc extraordinar de a creşte, a se maturiza. Stimulându-ne imaginarul, ne conduc spre zonele cele mai puţin exploatate ale trecutului nostru. Au puterea de a se adresa direct inconştientului nostru, fără intermediari, fără ecran şi astfel îndeplinesc două funcţii fundamentale: aceea de a ne conecta la forţă vie a creativităţii noastre şi aceea de a face posibile legăturile, punţile dintre diferite momente ale vieţii noastre.

Unele poveşti pot să-şi arate roadele imediat, altele vor avea nevoie de timp pentru a lasă să se vadă efectele. Altele par a se pierde, când de fapt se instalează confortabil în ţara copilăriei noastre pentru a rezona apoi în viaţa noastră de adult şi a traversa, ireversibil, întreaga memorie a uitărilor noastre." - Jacques Salomé.

Dacă sunteți prieteni mai vechi ai acestei pagini, probabil ați observat că sunt foarte pasionată de povești oricare ar fi procentul de realitate pe care îl conțin. Pentru că am învățat foarte mult din poveștile pe care le-am întâlnit, le propun de câte ori am ocazia ca exerciții de imaginație, de autocunoaștere și extindere a capacităților empatice, pentru dezvoltare în general, fie că acestea sunt sub formă de filme, emisiuni sau alte materiale. Dacă ne putem "adânci" în ele suficient de mult, atunci devine foarte probabil să nu mai fie nevoie să trăim experiențe asemănătoare în realitate.

Există în lumea noastră mulți oameni care și-au descoperit harul și mărturisesc că mă bucur foarte mult când îi întâlnesc, fie și numai virtual sau doar prin intermediul poveștilor lor de viață expuse online. Mă bucur și mă emoționează în același timp deoarece emană în jurul lor ceva ce nu poate fi descris în cuvinte dar amintește cu siguranță de ceea ce oamenii numesc pace, liniște sufletească, armonie. Unul dintre oamenii cu har-ul "la vedere" pe care i-am descoperit în ultima vreme este doamna Geta Heimerl – psiholog, parapsiholog și explorator foarte curajos al conștiinței.

Povestea sa de viață este una impresionantă, viața sa schimbându-se radical în urma unei experiențe de conștiință extinsă pe care a trăit-o la un moment dat. După acest "moment zero" a început să primească în dar (o să aflați mai jos cum) povești ale locurilor pe care le vizitează dar nu numai atât. Vreau totuși să vă las surpriza de a descoperi singuri povestea/poveștile de mai jos.

De aceea mă rezum la a vă spune că emisiunea este realizată de doamna Olga Croitoru (6TV), că alături de doamna Geta Heimerl participă la emisiune și domnul Valentin Croitoru (psiholog și parapsiholog), iar pe parcursul acesteia sunt discutate foarte multe subiecte de maxim interes privind: lumea de "dincolo", lumile paralele, puterea gândurilor și a cuvintelor, dezvoltarea percepțiilor extrasenzoriale, dinamica energetică a lumii materiale și nemateriale, etc. Sunt convinsă că o să vă placă și sigur o să vă relaxeze, deoarece, dincolo de cuvinte, discuția are o energie cu totul aparte...


Despre universuri paralele și reîncarnare am vorbit într-o emisiune aici-link, iar un documentar foarte important poate fi vizionat aici-link

Minunatele cărți ale renumitului psihosociolog Jacques Salomé - autorul citatului cu care am deschis articolul pot fi comandate online aici (link) (transport gratuit oriunde în țară).


Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca lucrurile pe care le vei găsi să-ți fie utile și pe placul tău. Listele "Articole recomandate" și lista cuvintelor cheie (din coloana din dreapta) te vor ajuta să cauți mai ușor subiectele care te interesează. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



duminică, 16 martie 2014

Recomandare film – Povestea lui Temple

Chiar dacă în esență suntem "confecționați" din același material, diferențele dintre noi constituie sarea și piperul acestei lumi. Ar rămâne doar bucuria că suntem diferiți dacă aceste diferențe nu ar fi și sursa a două provocări majore ce ne marchează viețile, anume: adaptarea noastră la societatea în care trăim și acceptarea semenilor noștri.
Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi a trăit perioade de neadaptare mai lungi sau mai scurte, perioade care au lăsat urme dureroase în sufletul nostru, urme pe care apoi a trebuit să le vindecăm prin diverse metode. Pentru că în majoritatea cazurilor adaptarea necesită compromisuri care știrbesc întregul ființei care suntem. În cazul când vrem să fim acceptați, avem (în principal) două variante: fie schimbăm caracteristica ce nu este acceptată de societate (caz în care nu mai suntem noi ci cel/cea pe care o acceptă societatea), fie rămânem noi înșine în "afara" societății. Bineînțeles, fiecare dintre aceste variante are consecințe specifice, însă nici unele dintre acestea nu sunt confortabile. Tocmai pentru că neadaptarea este o problemă foarte delicată și dureroasă în lumea în care trăim, filmul pe care îl recomand astăzi este unul care atinge într-un fel aparte inimile celor care îl vizionează.
Este vorba despre o excepțională lecție de viață despre adaptare și acceptarea diferențelor. Dar nu doar atât. Este și despre încrederea fără limite în potențialul existent dincolo de ceea ce suntem capabili să înțelegem și dincolo de lucrurile pe care le considerăm "normale". Merită văzut cu atât mai mult cu cât filmul este ecranizarea poveștii reale a vieții lui Temple Grandin – cea care ne-a vorbit despre tipurile de gândire "altfel" aici (link), dar mai bine vizionați filmul înaintea discursului său. Temple Grandin este în acest moment profesor universitar  la Colorado State University, autoare și activistă recunoscută pe plan mondial și a fost inclusă în 2010 de revista "Time" în topul "Cei mai influenți 100 de oameni din lume" la categoria "Heroes".
Pentru că nu-mi plac review-urile care povestesc firul filmului vă mai spun doar că actrița Claire Danes a câștigat Globul de Aur, premiul Emmy, Screen Actors Guild Awards, Prism Awards și Satellite Awards pentru rolul lui Temple Grandin, iar filmul a fost premiat cu mai multe premii Emmy: pentru cel mai bun film de televiziune, pentru cea mai bună regie la categoria miniserial sau film - Mick Jackson, pentru cel mai bun actor în rol secundar - David Strathairn (întâlnit și în serialul Echipa Alphas - aici), pentru cea mai bună actriţă în rol secundar - Julia Ormond și pentru cea mai bună muzică de film - Alex Wurman.
Un film profund terapeutic, perfect pentru exersarea empatiei și redescoperirea unor emoții adânc ascunse în colțuri uitate de suflet. Vizionare plăcută prin ochii sufletului...
(Filmul este preluat de pe acest site (link), dar pentru o vizionare de calitate recomand bineînțeles cumpărarea dvd-ului. Dacă alegeți varianta de mai jos, pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient.)

Link alternativ aici (link)

Cărți care surprind diverse fațete ale autismului pot fi comandate online de aici (link), transportul fiind gratuit oriunde în țară.
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Ideea de bază a acestui blog este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Poți căuta mai ușor subiectele care te interesează utilizând listele "Articole recomandate", "Resurse video" sau cea a cuvintelor cheie, toate fiind în coloana din dreapta.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

sâmbătă, 15 martie 2014

Vocea unui înger

"Fă o baie de muzică o dată sau de două ori pe săptămână vreme de mai multe sezoane. În cele din urmă, vei afla că muzica este pentru suflet ceea ce este o îmbăiere cu apă pentru trup." - Oliver Wendell Holmes.
"Muzica purifică sufletele de praful vieții cotidiene." - Berthold Auerbach.
"Dacă în viața de apoi nu ar fi muzică, ar trebui să o importăm." - Doménico Cieri Estrada.
Luând în considerare aceste gânduri înțelepte, am considerat că e neapărat necesar să dau mai departe darul muzical de mai jos fomat din trei clipuri (sub formă de listă - după ce se termină primul, urmează automat al doilea, apoi al treilea). Sper să vă aducă cel puțin porția de bucurie pe care mi-a adus-o mie...


Ceva minunat mai puteți găsi aici (link) și aici (link).
În cazul când abia ai pășit pragul acestui spațiu virtual, îți spun bine ai venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă în listele "Articole recomandate", "Resurse video" sau lista cuvintelor cheie (toate trei sunt în coloana din dreapta). Te mai aștept :)
cu drag    *>:D< îmbrăţişare 

joi, 13 martie 2014

Experienţa "Eu sunt" și stadiile de dezvoltare ale personalităţii mature

Experiența "Eu sunt" (sau starea de "observator" cum o numea Eckhart Tolle) este cea în care suntem capabili să ne observăm propriile gânduri, emoțiile și corpul fără a interfera cu acestea. Deși pentru multă vreme această experiență era apanajul misticilor (care o numesc iluminare/realizarea sinelui/cosmizare), în ultimul timp ea a devenit din ce în ce mai întâlnită ajungând să fie considerată o nouă caracteristică a psihicului uman, un stadiu nou de dezvoltare al personalității, numit în psihologie - stadiu post-autonom, integral, non-dual.

Fiind un subiect complex și încă prea puțin cunoscut când vine vorba de importanța și consecințele sale asupra confortului nostru cotidian, m-am gândit că este util să dau mai departe astăzi o prezentare complexă și foarte interesantă susținută de domnul Ovidiu Brazdău în cadrul proiectului Cafeneaua Complexității elaborat de Centrului de Studii Complexe.

Domnul Ovidiu Brazdău este psiholog, doctor în antropologie psihologică și este autor al lucrărilor "CQ – Coeficientul de conștientizare", "Experiența Conștientizării. Teorii şi cercetări moderne privind stările de conştiență", coautor al lucrărilor "Conștiința multidimensională" și "Psihologia Sinelui. O incursiune spre centrul ființei". A publicat peste 30 de articole publicate în Revista Scientific American Mind, Psihologia Azi şi în reviste de specialitate. Este de asemenea trainer autorizat în psihologia explorării visului (link), acreditat de "Internațional Dream & Dreamwork Psychology Association" și autorul teoriei privind "Coeficientul de conștientizare" (Consciousness Quotient), precum și a testului de evaluare a coeficientului de conștientizare" (Consciousness Quotient Inventory).

Coeficientului de conștientizare (CQ) este un minunat instrument de evaluare pe calea autocunoașterii – de aceea îl recomand. Testul de evaluare a acestuia poate fi parcurs online aici (link) în limba engleză, iar traducerea unei părți a acestuia în limba română o găsiți aici (link). *Pentru a primi rezultatul trebuie să efectuați testul online (dacă nu cunoașteți limba engleză, puteți folosi traducerea pentru a vă da seama ce puncte să bifați online). **Notă personală: Este evident că acest coeficient de conștientizare este un instrument de evaluare personală și NU de comparație, fiind de preferat ca rezultatele să le păstrăm pentru noi înșine. 😁

Prezentarea are titlul complet "Experienţa "Eu sunt" și stadiile post-autonome de dezvoltare ale personalităţii mature" și este structurată pe următoarele sub-teme:
1. Cum și când ne schimbăm mintea și personalitatea?
2. Stadiile post-autonome de dezvoltare ale Eului. O teorie despre evoluţia minţii și a patternurilor de gândire;
3. Terminologia “Eu sunt”, witnessing awareness. "Eu sunt"- abilitatea care nu are definiție operațională. Cele două faţete ale psihicului "a fi" și "a face";
4. Dezvoltarea psihologică: Dinamica witnessing & thinking – feeling – sensing. Schimbarea paradigmelor. Exemple de paradigme non-duale. Dezvoltarea de noi abilități cognitive. Funcţionarea minții și a subpersonalităţilor (programele, rolurile, eu-rile);

Veți găsi și conexiuni interesante referitoare la conceptele promovate de Eckhart Tolle (link), Mooji (link-1link-2) și chiar de Bashar (pe care l-ați întâlnit în documentarul de aici-link, dacă l-ați văzut). Este important să precizez că începând cu partea a 6-a (din 10 mini-fragmente) există o sesiune de întrebări și răspunsuri la care participă și domnul prof.univ.dr. Leon Zăgrean - șeful catedrei de fiziologie a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București (pe care l-ați întâlnit pe blog aici (link) și aici (link)). *Cele 10 mini-fragmente video sunt mai jos sub formă de listă, astfel încât, după ce se termină partea I, urmează automat partea a II-a ș.a.m.d. Vizionare plăcută!

Felicitări și domnului dr. ing. Florin Munteanu - președintele Centrului de Studii Complexe - pentru organizarea acestor conferințe foarte interesante care facilitează diseminarea informațiilor de ultimă oră din științele de graniță în aceste vremuri de profundă schimbare.

)

Recomand bineînțeles și cartea publicată de domnul Ovidiu Bradău de curând: "Experiența conștientizării" - comandă online aici-link - transport gratuit oriunde în țară.

În plus față de link-urile inserate în textul de mai sus, puteți găsi și alte conexiuni interesante aici (link).

Dacă ai ajuns aici pentru prima oară, îți urez bun venit! Toate lucrurile de pe această pagină există pentru a fi utile Căutătorilor. Probabil că ești unul dintre ei. Sper să găsești ceva potrivit pentru tine. Listele "Articole recomandate" și lista cuvintelor cheie (din coloana din dreapta) te pot ghida pentru a găsi subiectele care te interesează. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗